Zverev moet alles uit de kast halen om zich te plaatsen voor de knockout fase!

De ATP Finals zijn al even bezig, wat betekent dat vandaag de laatste wedstrijden van de groepsfase op het programma staan. In groep A wisten Sinner en Djokovic te plaatsen voor de halve finale, maar tegen wie ze het opnemen wordt vandaag beslist. Zo moet Zverev nog vol aan de bak om een plaatsje in de knockout fase te bemachtigen. Hij neemt het op tegen Rublev. De Rus is al uitgeschakeld, maar een winstpartij levert hem nog een extra 350 000 euro op, wat toch wel een stimulans kan zijn.

Zverev wist zijn wedstrijd tegen Alcaraz met 6-7/6-3/6-4 te winnen. In deze kraker was zijn service van groot belang. Hij sloeg namelijk 16 aces en nog belangrijker, 77% van zijn 1ste services waren binnen. Daarnaast sloeg de Duitser in totaal 37 winners. Medvedev bleek te sterk voor de nummer 8 van de wereld, maar ook dat was met 7-6/6-4 een close game. Zverev speelde tot nu toe dus in elke wedstrijd in Turijn een tiebreak.

Rublev zal niet tevreden zijn met zijn eerste 2 wedstrijden. Beide partijen verloor de nummer 5 van de wereld met 2-0 in sets. Tegen Medvedev werd het 6-4/6-2, Alcaraz bleek met 7-5/6-2 te sterk. Toch laat Rublev met momenten zeer goed tennis zien, zeker als we de afgelopen weken erbij nemen. Zo was hij vorige maand in Wenen te sterk voor zijn tegenstander van vandaag. Toen eindigde de wedstrijd in 6-1/6-7/6-3 in het voordeel van Rublev.

We hebben Alcaraz in een interview al horen zeggen dat het hardcourt in Turijn ontzettend snel speelt, wat er natuurlijk voor zorgt dat we vaker tiebreaks zien. Ook in de partij tussen Rublev en Zverev verwachten we dus een tiebreak.