2 PDC Champions tegenover elkaar in the grand slam of darts!

Op de grand slam of darts beginnen ze vandaag aan de knockout fase. Misschien wel hét affiche om naar uit te kijken is Price tegen Anderson. Beide hebben naast het PDC WK tal van andere toernooien gewonnen, waardoor dit altijd een interessante wedstrijd is.

Price kan terugkijken op een bijna perfecte groepsfase. Hij won zijn wedstrijden met 5-1/5-0/5-1, respectievelijk tegen Rafferty, Searle en Van Veen. Dit natuurlijk overtuigende uitslagen, maar ook de rest van zijn statistieken waren van subliem niveau. Zo gooide de Welshman gemiddeld 95/110/112 en had hij in zijn laatste wedstrijd een checkoutpercentage van 83%.

Gary Anderson had het lastiger in de groepsfase, hij moest in de laatste wedstrijd nog vol aan de bak om door te stoten. Met 102 gemiddeld ging de Schot een niveau hoger gooien, waardoor hij de wedstrijd simpel naar zijn hand wist te zetten. Ook in zijn eerste 2 wedstrijden gooide Anderson een prima gemiddelde (93/97). Wel heeft hij het lastiger op de checkout. Deze percentages lagen vrij laag, tegen Van Duijvenbode bedroeg dit 21% en tegen Humphries 25%.

Nummer 5 van de wereld Price wist in iedere groepsmatch ook een 100+ finish te noteren, met als uitschieter een 164 finish in zijn openingswedstrijd tegen Rafferty. Price lijkt op weg om een nieuwe beker in de lucht te steken. Tegen gemiddeldes van 110 kan je als tegenstander weinig doen, zeker als dat gecombineerd gaat met hoge checkoutpercentages. In deze fase wordt er gespeeld tot 10, waardoor -1.5 leg betekent dat Price met 10-8 moet winnen.