Djokovic staat voor een lastige opgave op weg naar een 7de titel op de ATP Finals!

Afgelopen weekend zijn de ATP Nitto Finals van start gegaan. Een toernooi waar enkel de 8 beste spelers van het seizoen aan mogen meedoen. Topfavoriet Novak Djokovic is ongetwijfeld van plan om voor de 7de keer de beker in de lucht te steken, maar hij zal zich eerst moeten focussen op de groepsfase. Na een kraker tegen Rune neemt de nummer 1 van de wereld het vandaag op tegen Sinner.

Djokovic wist zijn eerste wedstrijd met 7-6/6-7/6-3 te winnen tegen de Deen. We kunnen dus wel zeggen dat het een spannende wedstrijd was, zo heeft de Serviër op het ATP 1000 toernooi in Parijs nog enkele gespeeld. In 3 van zijn 5 wedstrijden moest hij een tiebreak spelen, en in evenveel wedstrijden had hij 3 sets nodig om de wedstrijd te winnen.

Ook Sinner wist zijn eerste wedstrijd op de ATP Finals te winnen. Hij versloeg Tsitsipas met 6-4/6-4 en bevestigde hiermee zijn goede vorm. Eind oktober wist de Italiaan het ATP toernooi in Wenen te winnen, waar hij te sterk bleek voor zowel Rublev als Medvedev. Net zoals Djokovic, speelt ook Sinner geregeld een tiebreak de laatste tijd. Voor aanvang van dit toernooi, speelde hij in 4 van zijn laatste 6 wedstrijden een tiebreak. Met zijn krachtige slagen en slim tennis lijkt het wederom een spannende partij te worden.

Gezien de uitstekende vorm van beide heren verwachten we een close game. Beiden beschikken over een goede service, waardoor we de notering voor een tiebreak aan de hoge kant vinden.