De drie grootste stadions van Spanje

De Spaanse Primera Division is een van de sterkste competities van Europa. De wedstrijden op het hoogste niveau kunnen rekenen op een grote publieke belangstelling. We hebben de drie grootste stadions van Spanje voor je op een rijtje gezet.

Het zal je wellicht niet verbazen dat de grootste clubs ook in de grootste stadions spelen. Zowel de stadions van Real Madrid als FC Barcelona worden ook nog eens verbouwd zodat er nog meer toeschouwers bij de wedstrijden kunnen zijn.

Camp Nou wordt volledig gerenoveerd

Het meest legendarische stadion van Spanje staat wellicht in Barcelona. Camp Nou is een iconisch voetbalstadion waar de grootste sterren ter wereld gespeeld hebben. Onder andere Johan Cruijff, Hristo Stoichkov, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi en Neymar Jr hebben successen gevierd hebben. FC Barcelona speelt sinds 1957 in het Camp Nou Stadion. Een enorm stadion, nog grotendeels zonder dak, waar bijna honderdduizend voetbalsupporters in konden. 

Konden. Want het stadion ondergaat momenteel een grote renovatie. Niet alleen wordt het stadion gemoderniseerd en van een volledig dak voorzien, ook wordt de capaciteit vergroot. Het nieuwe Spotify Nou Camp, want de commercie heeft ook grip gekregen op traditie, moet 105.000 toeschouwers kunnen huisvesten.

De verbouwing gaat hoogstwaarschijnlijk tot halverwege het seizoen 2025/26 duren. FC Barcelona speelt totdat de renovatie voltooid is in het Olympisch Stadion van Barcelona.

Estadio Santiago Bernabeu

Ook in Madrid wordt er flink verbouwd. Het verschil met Barcelona is dat er tijdens de verbouwing van het Estadio Santiago Bernabeu gewoon gevoetbald wordt. De tribunes worden voor fase per fase aangepakt.

In totaal wordt er voor € 525 miljoen verbouwd aan de Madrileens voetbaltempel. Het dak van het stadion wordt met tien meter verhoogd om de capaciteit te vergroten. Daarnaast wordt er een verschuifbaar veld geïmplementeerd zodat het stadion ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Real Madrid speelt als het verbouwde stadion klaar in een arena waar iets meer dan 85.000 toeschouwers in kunnen. De club is van plan om de naamrechten van het stadion commercieel te gaan exploiteren. Ook Santiago Bernabeu gaat in de toekomst dus een commerciële toevoeging krijgen.

Metropolitano Stadion

Het derde stadion qua grootte staat ook in Madrid. Atletico Madrid speelt sinds augustus 2017 in het Metropolitano Stadion. Deze voetbaltempel heeft een capaciteit van dik 68.000 toeschouwers.

Het stadion van Atletico ging enige jaren door het leven als het Wanda Metropolitano Stadion nadat de Chinese bedrijvengroep Wanda de naamrechten van het stadion had gekocht. Tegenwoordig betaalt het onroerend goed bedrijf Cívitas € 10 miljoen per jaar om de bedrijfsnaam aan de stadionnaam te mogen koppelen.

Live Betting NL - de #1 op live wedden