De Kampioen van de La Liga wint doelpuntrijke wedstrijd voor ruim drie keer je inzet!

Vanavond is het tijd voor de laatste speelronde in de La Liga. Barcelona gaat op bezoek bij Celta Vigo. De wedstrijd begint om 21:00 en wordt gespeeld in Municipal de Balaidos. Dit stadion is gelegen in Vigo en heeft capaciteit voor 29.000 supporters. De wedstrijd staat onder leiding van Juan Luis Pulido Santana. 

De thuisploeg, Celta Vigo, staat op de zeventiende plaats met veertig punten uit 37 wedstrijden. De ploeg van Carlos Carvalhal wist tien wedstrijden te winnen in de La Liga. Daarnaast speelden ze tien keer gelijk en werd er zeventien keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 41 keer te scoren en moesten ze 52 goals incasseren. Iago Aspas is de topscorer van Celta Vigo. De aanvaller wist twaalf keer het net te vinden.

De tegenstander, FC Barcelona, staat op de eerste plaats met 88 punten uit 37 wedstrijden. De ploeg van Xavi wist 28 wedstrijden te winnen in de La Liga. Daarnaast speelden ze vier keer gelijk en werd er vijf keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 69 keer te scoren en moesten ze achttien goals incasseren. De topscorer van Barcelona is Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller wist 23 keer het doel te treffen. 

Dit is de 21ste keer dat beide teams tegenover elkaar staan. Celta Vigo wist vijf keer te winnen en vijf keer eindigde het in een gelijkspel. Barcelona wist de andere tien wedstrijden te winnen.