Tennissers ontlopen elkaar maar weinig en zorgen voor voldoende games

Steevast aan het eind van mei en het begin van juni vindt in de hoofdstad van Frankrijk, in Parijs dus, het tweede Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Met Roland Garros kent het gravel seizoen zijn absolute hoogtepunt. Het is dus na de Australian Open het tweede van de vier Grand Slam toernooien op de kalender. In juli is het de beurt aan Wimbledon op gras en in september aan de US Open op hardcourt. Maar eerst dus het Roland Garros toernooi op het Franse gravel. 

Het is zonder enige twijfel het toernooi van Rafael Nadal. De Spanjaard won in zijn loopbaan maar liefst veertien keer. Nadal is de enige tennisser die een toernooi veertien keer wist te winnen. De koning van het gravel is er dit jaar niet bij vanwege een blessure, maar volgend jaar hoopt hij voor zijn vijftiende titel te gaan. Topfavorieten zijn nu Carlos Alcaraz en Novak Djokovic. Nummer twee van de wereld Daniil Medvedev ligt er verrassend genoeg al uit. 

In de voorbereiding zijn er enkele grote toernooien gespeeld, te weten de toernooien van onder meer Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Rome. Deze werden respectievelijk gewonnen door Andrey Rublev, Carlos Alcaraz, Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev. 

Op dag zes van het Franse toernooi staan er een aantal wedstrijden uit de derde ronde op het programma. Een daarvan is de wedstrijd tussen de Italiaan Lorenzo Musetti en de Brit Cameron Norrie. Dat is een affiche tussen de nummer 18 en de nummer 13 van de wereld.

Op voorhand zou je zeggen dat Norrie daardoor de favoriet is, maar niets is minder waar. De odds liggen heel dicht bij elkaar, maar Musetti is favoriet. Dat zal vooral vanwege de ondergrond komen. We verwachten dat de mannen vandaag dicht bij elkaar in de buurt zitten qua niveau. Daardoor zou het zo maar eens een spannende en lange wedstrijd kunnen worden. We gaan hier voor minstens 38 games. Dat lijkt heel veel als je het zo leest, maar het kan snel gaan wanneer er meerdere (lange) sets worden gespeeld. Een tiebreak in een set zorgt al voor 13 games. Het zou zelfs in 3 sets kunnen dus. Laat ons genieten, mannen!