Ervaren rot flikt het opnieuw op favoriete toernooi

Steevast aan het eind van mei en het begin van juni vindt in de hoofdstad van Frankrijk, in Parijs dus, het tweede Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Met Roland Garros kent het gravel seizoen zijn absolute hoogtepunt. Het is dus na de Australian Open het tweede van de vier Grand Slam toernooien op de kalender. In juli is het de beurt aan Wimbledon op gras en in september aan de US Open op hardcourt. Maar eerst dus het Roland Garros toernooi op het Franse gravel. 

Het is zonder enige twijfel het toernooi van Rafael Nadal. De Spanjaard won in zijn loopbaan maar liefst veertien keer. Nadal is de enige tennisser die een toernooi veertien keer wist te winnen. De koning van het gravel is er dit jaar niet bij vanwege een blessure, maar volgend jaar hoopt hij voor zijn vijftiende titel te gaan. Topfavorieten zijn nu Carlos Alcaraz en Novak Djokovic. Nummer twee van de wereld Daniil Medvedev ligt er verrassend genoeg al uit. 

In de voorbereiding zijn er enkele grote toernooien gespeeld, te weten de toernooien van onder meer Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Rome. Deze werden respectievelijk gewonnen door Andrey Rublev, Carlos Alcaraz, Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev. 

Op dag zes van het Franse toernooi staan er een aantal wedstrijden uit de derde ronde op het programma. Een daarvan is de wedstrijd tussen de Italiaan Fabio Fognini en de Oostenrijker Sebastian Ofner. Dat is een affiche tussen de nummer 130 en de nummer 118 van de wereld.

Ondanks de lagere positie op de wereld ranglijst is Fognini hier de favoriet. De Italiaan is met zijn 36 jaar inmiddels behoorlijk ervaren. Hij slaat de ballen nog altijd lekker en als het allemaal loopt bij de Italiaan dan is hij een meer dan uitstekende speler op gravel. In de eerste ronde verbaasde hij vriend en vijand door Auger-Aliassime uit te schakelen, de nummer 10 van de wereld. En niet zomaar, hij deed dat met 3-0. Ook in de tweede ronde won hij met 3-0, ditmaal van Kubler. We zien hem nu opnieuw winnen, maar dan van Ofner.