Giro-tip: Alles of niets voor Primoz Roglic in beslissende klimtijdrit voor 2,75x je inzet

Primoz Roglic leverde gisteren een grootse inspanning en pakte drie seconden terug op roze trui drager Geraint Thomas. Het verschil in het klassement tussen de nummers 1 en 2 bedraagt nog 26 seconden. Dat is een te verwaarlozen verschil met een klimtijdrit van ruim achttien kilometer voor de wielen.

De tijdrit is opgebouwd uit een vlak gedeelte van 11 kilometer. Hier kan Roglic een eerste verschil maken. Daarna wisselen de renners van fiets en wordt er bijna 8 kilometer geklommen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 12%. De laatste stroken van de tijdrit gaan tegen 22% omhoog!

Er kan vandaag nog van alles gebeuren. Roglic is een betere tijdrijder dan Thomas, maar in de klim zijn beide rijders aan elkaar gewaagd. Onze inschatting is dat Roglic de tijdrit gaat winnen, maar of dat voldoende is voor de eindzege, wagen we een beetje te betwijfelen. Thomas is een taaie.

Hoe speel je deze weddenschap?

De odds van 2.75 op Primoz Roglic vind je in het sportsbook van Unibet. Je navigeert naar wielrennen, outrights en klikt dan op de twintigste etappe. Je selecteert de odds op de kopman van Jumbo – Visma en bepaalt op de wedcoupon hoeveel je inzet.

Live Betting NL - de #1 op live wedden