Nummer 29 van de wereld weet doelpuntarme wedstrijd te winnen voor ruim drie keer je inzet!

Vanavond is het weer tijd voor een wedstrijd in de Kwalificatie van het EK 2024. Montenegro neemt het thuis op tegen Servië. De wedstrijd begint om 20:45 en wordt gespeeld in Stadion Pod Goricom. Dit stadion is gelegen in Podgorica. De wedstrijd staat onder leiding van Fransman Clement Turpin.

Het thuisland, Montenegro, staat 69ste op de FIFA Ranglijst. Van de laatste drie wedstrijden werd er slechts één gewonnen, tegen Bulgarije afgelopen vrijdag. De wedstrijd eindigde in 0-1 door een doelpunt van Nikola Krstovic. Daarnaast werd er één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze drie keer te scoren en moesten ze drie goals incasseren.

De tegenstander, Servië, staat momenteel op de 29ste plaats van FIFA Ranglijst. De Serviërs beleefden een dramatisch WK. In de groepsfase werd er één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Dit betekende dat Servië niet door ging naar de knock-outfase van het WK. 

Na het WK wist Servië twee keer te winnen. In januari werd de Verenigde Staten met 1-2 verslagen. Afgelopen vrijdag werd er met 2-0 gewonnen van Litouwen door goals van Dusan Tadic en Dusan Vlahovic. 

Dit is de derde keer in de geschiedenis dat beide landen tegenover elkaar staan. De voorgaande onderlinge edities wist Servië allebei te winnen.