De nummer 44 van de wereld weet eerste EK kwalificatiewedstrijd te winnen voor bijna vier keer je inzet!

Vanavond is het tijd voor de eerste speelronde van de EK kwalificatiewedstrijden in Poule D. Armenië neemt het thuis op tegen Turkije. De wedstrijd begint om 18:00 en wordt gespeeld in het Vazgen Sargsyan Republican Stadion. Dit stadion is gelegen in Yerevan en beschikt over een capaciteit voor ruim veertien duizend supporters. De wedstrijd staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinéz. 

Het thuisland, Armenië,  staat op de 95ste plaats op de FIFA Ranglijst. Van de laatste acht wedstrijden wisten ze er slechts één te winnen, tegen Ierland. Daarnaast werd er één keer gelijkgespeeld tegen Kosovo. De andere zes wedstrijden werden allemaal verloren, tegen Schotland 2x, Oekraïne 2x en één keer tegen Ierland.

De tegenstander, Turkije, staat op de 44ste plaats van de FIFA Ranglijst. De Turken wisten van de laatste acht wedstrijden zes keer te winnen. In de Nations League werd tegen keer gewonnen tegen Litouwen, eenmaal tegen Luxemburg en ook één keer tegen Faeroëreilanden. Ook werd er gelijkgespeeld tegen Luxemburg en een keer verloren van Faeroëreilanden. De oefenwedstrijden tegen Tsjechië en Schotland werden ook gewonnen.

Naast Turkije en Armenië zitten Wales, Kroatië en Letland ook in Poule D. 

Dit is de derde keer dat beide landen tegenover elkaar staan. De voorgaande duels werden beide gewonnen door Turkije.