De wit-roden behalen minimaal een punt in de eerste kwalificatiewedstrijd van het EK 2024 voor bijna drie keer je inzet!

Vanavond is het tijd voor de eerste EK kwalificatiewedstrijd in Poule E. Tsjechië neemt het thuis op tegen Polen. De wedstrijd begint om 20:45 en wordt gespeeld in de Eden Arena. Dit stadion is gelegen in Praag en heeft capaciteit voor exact 20.000 bezoekers. De wedstrijd staat onder leiding van de Griekse scheidsrechter Tasos Sidiropoulos.

Het thuisland, Tsjechië, staat op de 38ste plaats op de FIFA Ranglijst. Van de laatste acht wedstrijden werden er maar liefst vijf verloren. Dit was twee tegen de Portugal en eenmalig tegen Spanje, Zwitserland en Turkije. De Faeröereilanden en Zwitserland werden wel verslagen. Ook werd er één keer gelijkgespeeld, tegen Spanje. In deze acht wedstrijden wisten ze twaalf keer te scoren en moesten ze vijftien goals incasseren. 

De tegenstander, Polen, staat op de 22ste plaats in de FIFA Ranglijst. De nationale elftal van Polen wist drie van de laatste acht wedstrijden te winnen. Daarnaast speelde ze één keer gelijk, tegen Mexico. En werd er verloren van Nederland, België, Argentinië en Frankrijk. In deze wedstrijden wisten ze vijf keer te scoren en moesten ze acht goals incasseren.

Naast beide landen zitten er nog drie andere nationale elftallen in groep E. Moldavië, Faeröereilanden en Albanië.

Dit is de zesde keer dat beide landen tegen elkaar spelen. Tsjechië wist hiervan drie keer te winnen en de andere twee wedstrijden werden gewonnen door het Poolse nationale elftal.