De nummer 23 van de wereld verliest na vijf wedstrijden weer eens een wedstrijd voor ruim vier keer je inzet!

Vanavond is het tijd voor kwalificatiewedstrijden van het EK 2024. In groep F gaan Zweden en België het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd begint om 20:45 en wordt gespeeld in de Friends Arena. Dit stadion is gelegen in de stad Solna en biedt plaats aan 54.000 toeschouwers. De wedstrijd staat onder leiding van de Israëlische scheidsrechter Orel Grinfeld.   

Het thuisland, Zweden, staat op de 23ste plaats op de FIFA Ranglijst. De Zweedse nationale ploeg heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2022. Daarentegen hebben zij wel vier oefenwedstrijden gespeeld in de periode van november tot en met januari. Alle vier de wedstrijden wisten ze te winnen. De tegenstanders waren Mexico, Algerije, Finland en IJsland. In deze wedstrijden wisten ze acht goals te scoren en moesten ze slechts twee goals incasseren.

De tegenstander, België, staat maar liefst op de vierde plaats in de FIFA Ranglijst. De Belgen wisten zich wel te plaatsen voor het WK in Qatar. De nationale ploeg van België werd alleen al uitgeschakeld in de groepsfase. Ze wisten slechts één keer te winnen, tegen Canada. Er werd gelijkgespeeld tegen Kroatië en verloren van Marokko. In deze wedstrijden wisten ze slechts één keer te scoren en moesten ze twee goals incasseren.

Dit is de vierde keer dat beide landen het tegen elkaar opnemen. De voorgaande drie onderlinge edities werden allemaal gewonnen door België.