Spannende wedstrijd tussen de nummer 10 en 11 van de Bundesliga kent een winnaar voor ruim drie keer je inzet!

Het is weer vrijdag en dat betekent weer tijd voor een wedstrijd in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach neemt het thuis op tegen SV Werder Bremen. De wedstrijd begint om 20:30 en wordt gespeeld in het Borussia-Park. Dit stadion is gelegen Mönchengladbach en heeft capaciteit voor ruim 54 duizend supporters. De wedstrijd staat onder leiding van de 37-jarige Tobias Reichel.

De thuisploeg, Borussia Mönchengladbach, staat op de tiende plaats met dertig punten uit 24 wedstrijden. De ploeg van Daniel Farke wist acht keer te winnen in de Bundesliga. Daarnaast speelde ze zes keer gelijk en werd er tien keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 38 keer te scoren en moesten ze 42 goals incasseren. Aanvaller Marcus Thuram is de topscorer, hij wist elf keer te scoren dit seizoen.

De tegenstander, SV Werder Bremen, staat met dertig punten uit 24 wedstrijden op de elfde plaats. De ploeg van Ole Werner wist negen wedstrijden te winnen. Daarnaast speelde ze drie keer gelijk en werd er twaalf keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 37 keer te scoren en moesten ze 46 goals incasseren. Niclas Füllkrug is de topscorer van Werder Bremen. De aanvaller wist vijftien keer te scoren dit seizoen. 

Dit is de 21ste keer dat beide teams tegenover elkaar staan. Borussia Mönchengladbach wist hiervan elf keer te winnen en het eindigde vier keer in een gelijkspel. SV Werder Bremen wist vijf keer aan het langste eind te trekken.