De nummer vijf van de Premier League wint doelpuntrijke wedstrijd voor bijna drie keer je inzet!

Het weekend is weer aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor competitievoetbal. Newcastle United gaat op bezoek bij Nottingham Forrest. De wedstrijd wordt gespeeld in stadion City Ground. Dit stadion is gelegen in Nottingham en heeft capaciteit voor ruim 30 duizend supporters. De wedstrijd staat onder leiding van Engelsman Paul Tierney.

De thuisploeg, Nottingham Forrest, staat met 26 punten uit 26 wedstrijden op de veertiende plaats in de Premier League. De ploeg van Steve Cooper wist zes keer te winnen. Daarnaast speelde ze acht leer gelijk en werd er twaalf keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 21 keer te scoren en moesten ze 47 goals incasseren. Aanvaller Brennan Johnson is de topscorer, hij wist zeven keer te scoren dit seizoen.

De tegenstander, Newcastle United, staat op de vijfde plaats met 44 punten uit 25 wedstrijden. De ploeg van Eddie Howe wist dit seizoen elf keer te winnen. Daarnaast speelde ze elf keer gelijk en werd er drie keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 37 keer te scoren en moesten ze achttien goals incasseren. De topscorer van Newcastle United is Miguel Almirón, hij wist elf keer te scoren dit seizoen. 

Dit is de zeventiende keer dat beide teams het tegen elkaar opnemen. Nottingham wist vier keer te winnen en vier keer eindigde het in een gelijkspel. De andere acht keer wist Newcastle United aan het langste eind te trekken.