Italiaanse topclub weet doelpuntarme pot te winnen en plaatst zich voor de volgende ronde van de Europa League voor ruim vier keer je inzet!

Het is weer donderdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een wedstrijd in de Europa League. SC Freiburg gaat het thuis opnemen tegen Juventus. De wedstrijd wordt in het Europa-Park-Stadion gespeeld. Dit stadion is gelegen in Freiburg im Breisgau en heeft capaciteit voor ruim 34 duizend supporters. Nederlander Serdar Gozubuyuk blaast om 18:45 op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.

De thuisploeg, SC Freiburg, bezet momenteel de vijfde plaats in de Bundesliga. De subtopper wist 45 punten te behalen uit 24 wedstrijden. Van de 24 wedstrijden werden er dertien gewonnen. Daarnaast speelde ze zes keer gelijk en werd er vijf keer verloren. 

In de Europa League gaat het de Duitsers ook er goed af. De ploeg van Christian Streich verloor geen enkel duel in de groepsfase van de Europa League. Freiburg wist veertien punten te behalen uit zes wedstrijden. Ze wisten vier wedstrijden te winnen en speelde twee keer gelijk.

De tegenstander, Juventus, staat op de zevende plaats met 38 punten uit 26 wedstrijden. De Italianen hebben een puntenaftrek gehad van vijftien punten, waardoor ze nu lager staan dan ze in werkelijkheid hadden gestaan. Deze straf hebben ze gekregen, omdat ze hebben gerommeld met de boekhouding. Juventus wist zestien keer te winnen. Daarnaast speelde ze vijf keer gelijk en werd er vijf keer verloren.

Juventus werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, waardoor ze nu actief zijn in de Europa League. De ploeg van Massimiliano Allegri wist slechts drie punten te behalen uit zes wedstrijden. 

De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 winst in het voordeel van de Italianen. De enige goal werd gemaakt door Ángel Di Maria.