Opnieuw een doelpuntenregen in Alkmaar voor drie keer je inzet.

Voor vanavond staan de eerste wedstrijden van de 8ste finale van onze eigen Nederlandse KNVB beker op het programma. De avond word afgetrapt met om 18:45 AZ tegen FC Utrecht. Vervolgens trappen De Graafschap – De treffers af om 20:00  en tot slot NAC Breda – SC Heerenveen om 21:00.  Alle drie de bekerwedstrijden zijn te volgen op ESPN.

AZ neemt het thuis op tegen FC Utrecht. Beide clubs zijn afgelopen zaterdag nog in actie gekomen. AZ heeft in Volendam 2 punten weten te verspillen. FC Utrecht wist met 1-0 te winnen van directe concurrent SC Heerenveen. Zowel AZ als FC Utrecht wisten de vorige beker ronde makkelijk door te komen. Zo won AZ met 1-4 uit bij Excelsior en FC Utrecht wist met 1-3 te winnen van Blauw Geel ’38.

Zowel AZ als FC Utrecht verkeren beide in een goede vorm. Zo heeft AZ in 2023 nog geen enkele keer verloren en staat daarmee op de 2e plek in de Eredivisie. Ook FC Utrecht wist maar slechts één keer te verliezen in 2023. FC Utrecht staat momenteel op de 7e plek.

Zoals we weten troffen AZ en FC Utrecht elkaar zo’n 1,5 week geleden nog in het AFAS Stadion. Deze boeiende wedstrijd eindigde toen in een 5-5 eindstand. Zowel Anastasios Douvikas (FC Utrecht) als Vangelis Pavlidis (AZ) scoorden in deze wedstrijd beide een hattrick.

Wij verwachten ook vanavond dat er weer veel gescoord zal worden. Daarnaast denken wij dat AZ aan het langste eind zal trekken. Om die reden denken wij dat AZ wint en BTTS mogelijk zal moeten zijn.