NAC stunt voor bijna drie keer je inzet

Voor vanavond staan de eerste wedstrijden van de 8ste finale van onze eigen Nederlandse KNVB beker op het programma. De avond word afgetrapt met om 18:45 AZ tegen FC Utrecht. Vervolgens trappen De Graafschap – De treffers af om 20:00  en tot slot NAC Breda – SC Heerenveen om 21:00.  Alle drie de bekerwedstrijden zijn te volgen op ESPN.

Het NAC uit Breda kent geen fantastisch seizoen. Zo staat de ploeg uit Breda 11ste in de Keuken Kampioen Divisie. Wel wist de club in de afgelopen 5 wedstrijden 10 punten te behalen (3 keer gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren). Echter zal de ploeg goed moeten blijven presteren willen ze nog nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie behalen.

SC Heerenveen kent daarentegen een slechte start van 2023. Zo wist de club uit het noorden van het land slechts 3 punten te behalen uit de laatste 5 gespeelde wedstrijden (1 keer gewonnen en 4 keer verloren). Een lichtpuntje voor vanavond is wel dat Jeffrey Bruma en Thom Haye vanavond gewoon zullen spelen nadat ze afgelopen zaterdag uitvielen tegen FC Utrecht.

Waar SC Heerenveen er vorig jaar werd uitgeknikkerd door Go Ahead Eagles in de 8ste finale, wist NAC tot de kwartfinale te komen. Deze kwartfinale werd toen verloren van PSV. Omdat SC Heerenveen in een matige vorm verkeerd en NAC juist wedstrijden begint te winnen, denk wij dat NAC vanavond stunt en SC Heerenveen weet uit te schakelen. Wij denken dat het mogelijk is om te zetten dat NAC de volgende ronde weet te bereiken.