De ploeg uit Alkmaar weet wéér te winnen van het de laatste weken goed presterende FC Volendam, voor twee keer je inzet!

Voor vanavond staan er in onze eigen Nederlandse competitie 4 wedstrijden op het programma. Allereerst trappen FC Volendam en AZ af om 18:45 vanavond. Gevolgd door FC Emmen – Vitesse en FC Utrecht – SC Heerenveen om 20:00. De laatste wedstrijden van de avond word afgesloten met de wedstrijd Excelsior Rotterdam – RKC Waalwijk, die om 21:00 gespeeld wordt.

FC Volendam neemt het thuis op tegen AZ. Over de laatste 5 gespeelde competitieduels genomen staan deze beide teams qua vorm bovenaan. Zo wist AZ 11 punten uit hun laatste 5 wedstrijden te behalen. FC Volendam wist ook maar liefst 10 punten binnen te harken in hun laatste 5 wedstrijden. AZ heeft maar liefst 15 doelpunten gescoord in hun laatste 5 wedstrijden. FC Volendam presteert ook knap, zo heeft de club uit Volendam laatst nog een punt weten te pakken tegen Ajax.

Voor AZ is dit een belangrijke wedstrijd om vanavond virtueel de koppositie over te kunnen nemen van Feyenoord. Voor FC Volendam is het een belangrijke wedstrijd om zo afstand te kunnen doen van de degradatiezone. Wanneer de ploeg uit Volendam vanavond van AZ weet te winnen, staan zij virtueel gedeeld 12e op de ranglijst.

De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen de club uit Volendam en de club uit Alkmaar eindigde in een 2-1 eindstand voor AZ. Dat terwijl de inmiddels geblesseerde Dani de Wit van AZ toen al in de 14e minuut van de wedstrijd een rode kaart ontving. 

Aangezien beide teams goed draaien en veel weten te scoren, gaan wij ervan uit dat het een spannende en doelpuntrijke wedstrijd gaat worden. Ondanks de goede vorm van FC Volendam gaan wij er van uit dat AZ de wedstrijd weet te winnen. Daarnaast denken wij dat er meer dan 2,5 keer in de wedstrijd gescoord zal worden.