De Rotterdammers blijven voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen in de Eredivisie voor bijna vier keer je inzet!

Het weekend is weer aangebroken en daarom is het tijd voor eredivisievoetbal. 

Sparta Rotterdam gaat op bezoek bij de Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 20:00 en wordt gespeeld in het Fortuna Sittard Stadion, gelegen in Sittard-Geleen.

De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Allard Lindhout.

De thuisploeg, Fortuna Sittard, staat met 22 punten uit negentien wedstrijden op de elfde plaats in de Eredivisie. De ploeg van Julio Velazquez wist zes keer te winnen. Daarnaast speelde ze vier keer gelijk en werd er negen keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 25 keer te scoren en moesten ze 33 goals incasseren. De Turkse aanvaller Burk Yilmaz is de topscorer, hij wist acht keer te scoren in de Eredivisie.

De tegenstander, Sparta Rotterdam, staat met 33 punten uit negentien wedstrijden op de zesde plaats in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn wist negen wedstrijden te winnen. Daarnaast speelde ze zes keer gelijk en werd er vier keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze dertig keer te scoren en moesten ze zeventien goals incasseren. Vito van Crooij en Arno Verschueren zijn de topscorers van Sparta. Beide spelers wisten zeven goals te maken.

Dit is de twintigste keer dat beide teams tegenover elkaar staan. Fortuna wist vijf keer te winnen. Zes keer eindigde het in een gelijkspel en Sparta wist acht keer te winnen.