De Amsterdammers weten na zes wedstrijden in de Eredivisie weer wat winnen is voor ruim drie keer je inzet!

Vanavond is het tijd voor de laatste wedstrijden van de doordeweekse speelronde in de Eredivisie. Promovendus FC Volendam gaat op bezoek bij Ajax. De wedstrijd begint om 21:00 en wordt gespeeld in de Johan Cruijf Arena. Dit stadion is gelegen in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Dennis Higler.

De thuisploeg, Ajax, staat met 33 punten uit zeventien wedstrijden op een teleurstellende vijfde plaats. De ploeg van Alfred Schreuder wist dit seizoen negen keer te winnen. Daarnaast werd er maar liefst zes keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 46 keer te scoren en moesten ze negentien goals incasseren. Zomeraankopen Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn de topscorers van Ajax, beide wisten acht keer te scoren.

De tegenstander, FC Volendam, staat met twaalf punten uit zeventien wedstrijden op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van Wim Jonk wist slechts drie keer te winnen. Daarnaast speelde ze drie keer gelijk en werd er elf keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze achttien keer te scoren en moesten ze 42 goals incasseren. De topscorer van FC Volendam is Robert Mühren, hij wist vier keer te scoren.

Dit is de zevende onderlinge wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam. De laatste vijf onderlinge wedstrijden heeft Ajax niet verloren. Ze wisten vier keer te winnen en één keer eindigde het in een gelijkspel.