Catalanen weten zich te plaatsen voor de volgende ronde van de beker voor ruim drie keer je inzet!

Vanavond is weer tijd voor Spaans bekervoetbal. In de kwartfinale van de Copa del Rey gaan FC Barcelona en Real Sociedad het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Camp Nou, gelegen in Barcelona. De Spaanse scheidsrechter Jesus Gil Manzano blaast om 21:00 op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd. 

De thuisploeg, FC Barcelona, bezit momenteel de eerste plaats in de La Liga met 44 punten uit zeventien wedstrijd. De ploeg van Xavi wist maar liefst veertien wedstrijden te winnen. Daarnaast speelde ze twee keer gelijk en werd er één keer verloren.

Ook in de Copa del Rey doet FC Barcelona waar ze goed in zijn, winnen. De eerste wedstrijd van Barcelona verliep wel erg moeizaam. CF Intercity werd na verlenging met 3-4 verslagen. In de laatste 16 rekende de Spaanse topclub makkelijk af met AD Ceuta, het duel eindigde in 0-5.

De tegenstander, Real Sociedad, staat met 38 punten uit achttien wedstrijden op de derde plaats in de La Liga. De ploeg van Imanol Alguacil Barrenetxea wist twaalf keer te winnen. Daarnaast speelde ze twee keer gelijk en werd er vier keer verloren.

In de Copa del Rey doet Real Sociedad het ook erg goed. In de eerste ronde werd CD Cazalegas met 1-4 verslagen. In ronde 2 werd CD Coria met 0-5 verslagen. In de laatste 32 nam Real Sociedad het op tegen UD Logroñés, deze wedstrijd eindigde in 0-1, in het voordeel van Sociedad. Ook RCD Mallorca werd uitgeschakeld, deze wedstrijd eindigde in 1-0. 

Beide teams staan voor de 21ste keer tegenover elkaar. De laatste zeven wedstrijden wist FC Barcelona te winnen. Daarnaast heeft FC Barcelona al zestien wedstrijden niet verloren van Real Sociedad.