Nummer drie van Championship trekt in thuiswedstrijd aan langste eind!

De Championship in Engeland pakt de draad weer op. Na een korte onderbreking van een week of vier tijdens het WK begint de competitie vandaag weer met een vol programma. Een van die wedstrijden is Blackburn Rovers dat het in eigen huis opneemt tegen Preston North End FC. 

Blackburn Rovers staat momenteel derde in het Championship, een competitie die uit liefst 24 ploegen bestaat. Preston North End FC staat met een negende plaats een stuk lager. De ploeg kenmerkte zich in het begin van de competitie voornamelijk door wedstrijden waarin zeer weinig doelpunten vielen, maar dat is in de afgelopen wedstrijden wel veranderd. 

Blackburn Rovers presteert meer dan goed in thuiswedstrijden in het Championship. Zo won het bijvoorbeeld de laatste zes thuiswedstrijden in de competitie. Daarnaast heeft het met de Chileen Brereton Diaz de gedeeld topscorer van de competitie in de gelederen. Hij scoorde al negen treffers. Daarnaast gaf hij ook nog een assist. 

Onze verwachting is dat Blackburn Rovers in het Ewood Park in Blackburn opnieuw gaat afrekenen met de tegenstander, in dit geval Preston North End FC. Het is natuurlijk altijd even aftasten hoe beide ploegen uit een tijdelijke onderbreking van enkele weken komen, maar een odd van 2.25 is natuurlijk te mooi om te laten liggen. Door de uitstekende balans in thuiswedstrijden van Blackburn Rovers én de succesvolle oefencampagne in aanloop naar de hervatting van de competitie, verwachten wij dat ze wederom aan het langste eind zullen gaan trekken op deze zaterdagmiddag.