Van Gaal neemt revanche en plaatst zich voor de kwartfinale voor exact vier keer je inzet!

Vandaag staan twee kwartfinales van het Wereldkampioenschap in Qatar op het programma. Vanmiddag neemt Kroatië het op tegen Brazilië. Maar wij gaan ons focussen op de wedstrijd van vanavond, waar Nederland het gaat opnemen tegen Argentinië. Deze wedstrijd begint om 20:00 en wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium, gelegen in Lusail. De wedstrijd staat onder leiding van de Spanjaard Antonio Mateu. 

Nederland eindigde met zeven punten uit drie wedstrijden op de eerste plaats in Groep A. De ploeg van Louis van Gaal wist Senegal en Qatar te verslaan. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen Ecuador. In de achtste finale moest Nederland het opnemen tegen de Verenigde Staten. Deze wedstrijd eindigde in 3-1 in het voordeel van Nederland. De doelpuntenmakers aan de Nederlandse zijde, waren Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries.

De tegenstander, Argentinië, wist ook bovenaan te eindigen in de poule. De ploeg van Lionel Scaloni behaalden zes punten uit drie wedstrijden. De eerste wedstrijd werd verrassend verloren van Saudi-Arabië. De wedstrijd eindigde in 1-2. De tweede wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Mexico. Ook de derde wedstrijd werd gewonnen, Polen werd verslagen met 0-2. In de achtste finale moesten de Argentijnen het opnemen tegen Australië. Deze wedstrijd werd gewonnen door Argentinië, Messi en Julian Álvarez waren trefzeker.