Doelpuntrijk duel op WK tussen favoriet en outsider

Marokko verrast momenteel vriend en vijand op het WK. De Marokkanen eindigden als eerste in een poule met België, Kroatië en Canada. De ploeg van trainer Regragui treft vanmiddag Spanje, dat na een veelbelovende start liet zien toch kwetsbaar te zijn. 

De Marokkanen speelden hun eerste wedstrijd nog bloedeloos gelijk tegen Kroatië, maar in de daaropvolgende wedstrijden waren ze overtuigend de betere tegen respectievelijk België (2-0) en Canada (2-1). De absolute sterspelers zijn Achraf Hakimi, Hakim Ziyech en keeper Bonou. Ook voorhoedespelers Youssef En Nesyri en Sofiane Boufal en rechtsback Noussair Mazraoui zijn alleraardigst aan het presteren op dit WK voetbal. 

Tegenstander Spanje won de eerste wedstrijd met 7-0 van Costa Rica, waardoor het direct tot een van de grootste kanshebbers voor de wereldtitel werd gebombardeerd. Daarna kwam er lichtjes de klad in, met een 1-1 gelijkspel tegen Duitsland en een 2-1 nederlaag tegen Japan. Toch wist Spanje zich te plaatsen voor de achtste finales, zij het als de nummer twee van de groep. 

Wij verwachten een redelijk open wedstrijd tussen Spanje en Marokko en dat is in onze ogen een vereiste voor een doelpuntrijke wedstrijd. Marokko zal over een portie zelfvertrouwen beschikken en zich niet in de luren willen laten leggen door de Spanjaarden. De ploeg kan bovendien beschikken over een portie kwaliteit waardoor de kansen er zeker gaan komen. De kwaliteit van Spanje staat uiteraard buiten kijf. 

En dus verwachten wij bij de wedstrijd die plaatsvindt in het Education City Center in Al Rayyan en onder leiding staat van de Argentijnse scheidsrechter Rapallini de nodige doelpunten. Wij kiezen voor over 2.5 doelpunten!