Amerikanen blinken uit in fraai NBA affiche!

Komende nacht spelen Cleveland Cavaliers en Los Angeles Lakers tegen elkaar. Het belooft een fraai affiche te worden tussen de twee, toch zeker op papier, grootmachten in de NBA.

In het Rocket Mortgage Field House in Cleveland beginnen beide ploegen om 01:30 Nederlandse tijd aan hun onderlinge wedstrijd. Beide ploegen steken in een redelijk tot goede vorm. Cleveland won 3 van zijn laatste wedstrijden, Los Angeles Lakers won er zelfs vier van de laatste vijf. 

De spelers in vorm zijn bij uitstek Darius Garland aan de zijde van Cleveland, en Anthony David aan de kant van de Lakers. Laatstgenoemde is dermate goed in vorm dat hij al in een hele hoop wedstrijden een duizelingwekkend aantal punten scoort voor zijn ploeg. De twee meter en acht centimeter lange Amerikaan neemt op die manier zijn ploeg bij de hand. Garland is vooral een creatieve speler die het moet hebben van zijn assists maar ook met enige regelmaat een hoop punten scoort. 

De laatste drie wedstrijden van Davis waren echt bizar. Hij scoorde respectievelijk 55, 44 en 31 punten in zijn laatste drie potjes. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij het vanavond minder zal gaan doen. Daarom kiezen we bij hem ook voor de punten. 

Bij Garland richten we ons op de assists. De Amerikaan is de spelverdeler is creatief en haalt regelmatig een double double, meestal omdat hij zowel tien punten als tien assists behaald. We mikken vandaag op een aantal van zeven assists. Bij Davis gaan we voor minimaal 25 punten, een aantal dat toch ook makkelijk haalbaar moet zijn. Combineren geeft ons toch nog een 1.80 odd, en dat terwijl we twee zekerheidjes lijken te spelen. Mooie odd dus.