Denen verzaken niet en stoten door naar achtste finales in clash tegen Socceroos

Poule D nadert zijn climax. Althans, wat betreft de tweede plaats. De wedstrijd tussen Frankrijk en Tunesië zal voornamelijk gaan om des keizers baard, maar het potje tussen Australië en Denemarken is van heel andere orde. De winnaar gaat namelijk door naar de achtste finales. Wordt het een gelijkspel, dan is het Australië dat zich gelukkig mag prijzen.

De wedstrijd tussen die beide teams wordt gespeeld in het Al Janoub Stadium in Wakrah. De strijd staat onder leiding van scheidsrechter Ghorbal uit Algerije. Beide landen troffen elkaar viermaal eerder. Drie keer vriendschappelijk, eenmaal op het WK. Dat was in 2018. Opvallend is dat destijds ook Frankrijk nog in dezelfde poule zat. Toen aangevuld met Peru, nu dus met Tunesië. 

En die meest recente ontmoeting tussen beide teams eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel, waardoor Denemarken zich mede verzekerde van een plek in de knock-outfase van het WK 2018 in Rusland. Een plekje bij de laatste zestien is wat beide landen nu ook hopen te bereiken. En wat is nou spannender dan dat uitvechten in een rechtstreeks duel. 

Wij verwachten dat de Denen uiteindelijk met de eer zullen gaan strijken, vanwege het kwalitatieve verschil op het veld tussen beide ploegen. In de openingswedstrijd werd Australië na een vroege voorsprong weggevaagd tegen Frankrijk. Vervolgens won het dan wel weer van Tunesië. Denemarken hield lang knap stand tegen Frankrijk, maar capituleerde uiteindelijk toch nipt voor Kylian Mbappe en de zijnen. 

Denemarken zal gaan winnen en zichzelf op die manier verzekeren van een plekje bij de laatste zestien. Het is een wedstrijd die wel los moet komen, aangezien er op ieder moment minstens één ploeg zal moeten! Onze verwachting is dat sterspeler Christian Eriksen zijn ploeg in deze wedstrijd bij de hand neemt. Hij zal, naar onze verwachting, minstens twee keer schieten, de winst veiligstellen en zijn ploeg twee keer zien scoren.