Albiceleste vecht voor laatste kans en klaart het klusje

Vanavond staan de laatste groepswedstrijden in Poule C op het programma. Argentinië gaat het opnemen tegen Polen en Mexico neemt het op tegen Saudie-Arabië. De wedstrijden van de ploegen beginnen om 20:00 en duidelijk zal worden wie zich plaatsen voor de achtste finales. Alles ligt nog open in deze poule. 

We focussen ons in dit artikel op de wedstrijd tussen Argentinië en Polen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium 974, gelegen in de hoofdstad van Qatar, Doha. De wedstrijd staat onder leiding van de Nederlander Danny Makkelie.

Argentinië begon niet geheel overtuigend aan het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar. De eerste wedstrijd werd met 1-2 verloren van Saudi-Arabië. De Argentijnen kwamen nog wel op 1-0 door een benutte pingel van Lionel Messi. In het tweede bedrijf ging het echter helemaal mis en kwam Saudi-Arabië op een 1-2 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari. Ook tegen Mexico ging het moeizaam maar het was opnieuw Messi die de score opende. Enzo Fernandez gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot. 

Tegen Polen moeten de Argentijnen eigenlijk gewoon winnen om zich met een zo goed mogelijke uitgangspositie te plaatsen voor de volgende ronde. Bij winst is het waarschijnlijk groepswinnaar. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van de andere wedstrijd, bij een nederlaag is het uitgeschakeld.

Wij verwachten dat Argentinië het klusje zal gaan klaren, in een wedstrijd waarin de echte toppers zich zullen laten gelden. Het is alles of niets, do or die. Dan zijn alleen de allergrootsten vaak op hun best. Argentinië wint, Messi schiet minstens drie keer en Robert Lewandowski schiet aan Poolse zijde minstens tweemaal. Wat daar vervolgens uitrolt is een erg mooie odd.