Daily Double! Clubloze spits doet het meteen voor zijn land voor 2 keer je inzet!

Het is inmiddels alweer dag 5 van het WK in Qatar, en er zijn inmiddels ook alweer twee wedstrijden gespeeld vandaag. Zwitserland wist met 1-0 te winnen van Kameroen en  Uruguay speelt momenteel nog tegen Zuid-Korea. Om 17:00 is het tijd voor Portugal en Ghana om hun klasse te laten zien. Mohammed Kudus kwam met een gewaagde uitspraak, en zei dat Neymar niet beter is dan hijzelf, maar dat Neymar alleen meer naamsbekendheid heeft. Vandaag zal hij het opnemen tegen de alltime topscoorder, Cristiano Ronaldo. 

Portugal kan wel degelijk gezien worden als één van de favoriete voor het winnen van het WK. Met spelers als: Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Joao Cancelo en Ruben Dias beschikt trainer Fernando Santos over één van de beste selecties van het WK. Portugal wist zich moeizaam te plaatsen voor het WK. Zo werden ze verrassend tweede in de groepsfase van de kwalificatie, waardoor ze nog play-offs moesten spelen. De Portugezen waren tegen zowel Turkije als Noord-Macedonië een maatje te groot, waardoor ze zicht alsnog plaatsten. 

Cristiano Ronaldo staat de afgelopen week volop in de picture. Zo beschuldigde hij zijn ex-werkgever, Manchester United ervan dat ze hem verraden hadden en dat er veel dingen niet kloppen bij de club. De topscoorder van de nationale ploeg legde er al 117 doelpunten in voor Portugal. 

Ghana, de nummer 61 van de wereldranglijst wist zich ook door middel van twee play-offs wedstrijden te plaatsen voor het WK. In de groepsfase van de kwalificatie wonnen ze vier wedstrijden, speelden ze één keer gelijk en verloren ze ook één keer. Vervolgens speelde Ghana twee keer tegen Nigeria, de heenwedstrijd eindigde in een 0-0, waarna de terugwedstrijd in een 1-1 eindigde. Door het uitdoelpunt van Ghana wisten ze zich te plaatsen voor het WK.