Hekkensluiter verliest weer voor 3 keer je inzet!

Ook in de Serie A nadert het einde van de eerste seizoenshelft. Er worden dit jaar nog twee wedstrijden gespeeld, om vervolgens in 2023 pas terug te keren met competitie wedstrijden. Door het WK hebben de teams een lange en onverwachtse break in november en december. Vanavond zal de verrassende nummer zeven, Juventus, het gaan opnemen tegen hekkensluiter Hellas Verona. De wedstrijd begint om 18:30 in het Marc Antonio Bentegodi stadion.

Hellas Verona heeft echt een dramatisch seizoen. Waar de club vorig jaar nog keurig negende wist te eindigen, staat het dit jaar kansloos onderaan. Er werd dit seizoen pas één keer gewonnen, daarnaast speelden ze twee keer gelijk en verloren ze al tien wedstrijden. Dat het dit seizoen dus niet wil lukken, is duidelijk, maar het moraal hakt er ook aardig in, zo werden de laatste acht competitie wedstrijden allemaal verloren.

Ook voor Juventus is het eigenlijk een slecht seizoen. De ploeg met de meeste landstitels in Italië heeft het erg zwaar dit jaar. Er werden zeven wedstrijden gewonnen, vier gelijk gespeeld en twee verloren. Met 25 punten uit dertien wedstrijden staat ‘De oude dame’ op de 7e plek. Afgelopen weekend waren ze met 2-0 te sterk voor Inter Milan, wat een boost moet zijn om de winsten binnen te halen. De ploeg van Massimiliano Allegri zal ongetwijfel gebrand zijn om Hellas Verona hun negende verlies op rij te brengen. Mocht Juve deze pot winnen, kunnen ze tijdelijk naar de 3e plek stijgen, wat een flinke prestatie zal zijn, gezien het matige seizoen van de recordhouder.