Daily Double! Pool aardt snel in Rotterdam en draait op volle toeren tegen laagvlieger

Feyenoord speelt vanavond in de eigen Kuip een inhaalduel tegen SC Cambuur Leeuwarden. Net als Ajax, dat gisteren inhaalde tegen Vitesse, kreeg de ploeg ruim een week geleden van de KNVB een weekend vrijaf om zich zo te kunnen focussen op de wedstrijden in Europa. 

Die verschuiving is Ajax niet goed uitgekomen. Zij speelden woensdagavond in eigen huis met 2-2 gelijk en lijkt nu in een sportieve crisis terecht te zijn gekomen. Het zal een van de redenen zijn waardoor Feyenoord bloed zal ruiken. De Rotterdammers kunnen de Amsterdammers bij winst passeren op de ranglijst en dat is voor veel mensen in de havenstad het allermooiste wat er is.

Feyenoord lijkt momenteel in een flow te zitten. Op een magische avond in De Kuip won het van Lazio Roma en de ploeg plaatste zich zo zelfs als groepswinnaar voor de knock-outfase van de Europa League. Verleden weekend werd FC Volendam kinderlijk eenvoudig op zij geschoven.

Een van de nieuwelingen bij Feyenoord dit seizoen is de Pool Sebastián Szymanski. De Pools international speelde zich al vrij vlot in de basis en is daar nauwelijks meer uit weg te denken. Ook tegen de nummer voorlaatst Cambuur zal hij de trainer Arne Slot op het wedstrijdformulier worden gezet. 

Cambuur draait een moeizaam seizoen. De ploeg scoorde pas acht keer en moet serieus vrezen voor degradatie. De club leek op weg om een stabiele eredivisionist te worden maar verkeert dit jaar zwaar in de sportieve malaise. De ploeg lijkt dan ook enkel kanonnenvoer te zijn voor Feyenoord. 

Szymanski heeft vooral aanvallend zijn meerwaarde. Hij blijkt een speler te zijn die graag schiet vanuit alle hoeken en standen. Zo schoot hij in zijn laatste drie eredivisiewedstrijden minstens drie keer. Dat is ook de line die wij voor vanavond spelen. Drie schoten van Szymanski staan aan een odd van 2. Dat moet naar ons idee zeker lukken in eigen huis tegen de nummer zeventien. Er wordt namelijk een spervuur aan aanvallen van Feyenoord verwacht.