Topploeg op feesteiland aan stand verplicht om te winnen

Atletico Madrid kent een wisselvallig seizoen. Dat heeft voornamelijk te maken met de vroege Europese uitschakeling. De ploeg zal na het WK en de winterstop niet meer te zien zijn op het Europese toneel. In de competitie stond de ploeg van Diego Simeone voorafgaand aan deze speelronde op de derde plaats, een plek die recht lijkt te doen aan de status van de club.

Barcelona en Real Madrid lijken dit seizoen te gaan uitmaken wie zichzelf gaat kronen tot kampioen van LaLiga, de hoogste divisie van het Spaanse voetbal. Daarachter staat een hoop ploegen dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummer 3 Atletico en de nummer 7 Real Sociedad is slechts één punt. Daar tussen in staan nog Athletic club de Bilbao, Real Betis en Osasuna.

Atleti zal zich dit seizoen dus volledig op de competitie kunnen richten. Ook zitten ze nog in de Copa del Rey, waarvan komend weekend de eerste wedstrijd is voor de ploeg. Maar door de uitschakeling in Europa, spaart de ploeg een hoop krachten en concentratie voor de nationale competitie. Ieder nadeel heb zijn voordeel, zei een wijs man ooit eens.

De ploeg is aan zijn stand verplicht om vanavond te winnen op en tegen Mallorca. Die ploeg doet het op haar beurt zeker niet onaardig met een twaalfde plaats, maar het verschil tussen beide teams is normaal gesproken te groot. We verwachten dus ook dat Atleti hier de drie punten mee in de tas naar huis neemt.

Topscorer van Atleti in de competitie is Antoine Griezmann. De verwachting is dat hij woensdagavond zijn ploeg opnieuw bij de hand gaat nemen, en de kans is daarbij levensgroot dat hij minstens twee keer een schot zal lossen. Dat gecombineerd met een Madrileense winst op het eiland van de Ballerman (klinkt de feestgangers ongetwijfeld als muziek in de oren) levert ons meer dan drie keer onze inzet op via de berbuilder van Bet365.