Fransman blijft maar scoren voor bijna 3 keer je inzet!

Na een dinsdagavond met veel leuke duels gezien te hebben, is het vandaag de taak voor de overige teams om er een spektakel van te maken in de Bundesliga. Het is de 14e speelronde van de Duitse profcompetitie. RB Leipzig zal het vanavond om 20:30 gaan opnemen tegen SC Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in de Red Bull Arena, in de stad Leipzig. 

RB Leipzig begon dit seizoen dramatisch. Van de eerste vijf wedstrijden werd er maar één gewonnen. Twee keer werd er gelijk gespeeld en twee keer verloren. De ploeg van Marco Rose lijkt echter hun vorm te herpakken. De laatste 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen, en ze zijn inmiddels 11 wedstrijden ongeslagen. In de Bundesliga staan ze na 13 wedstrijden op de 6e plek, met 22 punten. Daarnaast wisten ze zich in de Champions League te plaatsen voor de knock-outfase, na een 0-4 overwinning op Shakhtar Donetsk. 

Dé man in vorm bij Leipzig is toch wel Christopher Nkunku. De Fransman wist er dit seizoen in de Bundesliga al 11 in te leggen, en daarnaast scoorde hij er ook nog 3 in de Champions League. Uitstekende statistieken voor een speler die niet eens in de spits staat, maar op 10. De laatste vijf wedstrijden wist hij keer op keer een doelpunt te maken. 

SC Freiburg is misschien wel de grootste verrassing van de competitie. Een lange tijd hebben ze zelfs bovenaan gestaan, maar moest haar positie afstaan aan Bayern München na de 5-0 nederlaag op 16 oktober. De ploeg van Christian Streich wist al acht keer te winnen. Daarnaast speelden ze drie keer gelijk en verloren ze twee wedstrijden. Na de nederlaag van Bayern verloren ze geen wedstrijd meer. Vier keer werd er gewonnen in alle competities en twee keer gelijk gespeeld. Ook Freiburg is nog actief op Europese velden, zo werden ze groepshoofd in de Europa League, wat hun recht gaf op een plek bij de laatste 16.