De verrassende nummer drie uit de Premier League bekert verder voor ruim 2 keer je inzet!

Het is tijd voor ronde 3 van de EFL Cup, een bekertoernooi in Engeland. De nummer drie van de Premier League Newscastle United gaat het opnemen tegen de nummer 10 van de Premier League Crystal Palace. De wedstrijd begint om 20:45 en wordt gespeeld in het St, James Park. 

De thuisploeg, Newcastle United, wist de tweede ronde van de EFL Cup met 1-2 te winnen van Tranmere Rovers. De doelpuntenmakers van toen waren Jamaal Lascelles en Chris Wood. In de Premier League wist Newcastle United ook al zeven keer te winnen. Daarnaast werd zes keer gelijkgespeeld en één keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze 28 keer te scoren en elf goals te incasseren. De topscorer is Miguel Almiron, hij wist acht keer het net te vinden. 

De tegenstander, Crystal Palace, wist de tweede ronde van de EFL Cup met 0-2 te winnen van Oxford United. Odsonne Edouard en Luka Milivojevic wisten beide eenmaal te scoren. In de Premier League staat Crystal Palace op een tiende plaats met negentien punten uit dertien wedstrijden. Ze wisten vijf wedstrijden te winnen. Daarnaast werden er vier wedstrijden gelijkgespeeld en vier wedstrijden verloren. 

De laatste drie onderlinge wedstrijden heeft Newcastle United niet verloren.