Spaanse topclub wint en houdt de nul voor ruim vier keer je inzet!

Vanavond staat er weer een wedstrijd in de La Liga op het programma. FC Barcelona gaat op bezoek bij Osasuna. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio El Sadar, gelegen in Pamplona. Dit stadion heeft capaciteit voor ruim 23 duizend supporters. De wedstrijd gaat om 21:30 van start.

De thuisclub, Osasuna, staat op een knappe vijfde plaats met 23 punten uit dertien wedstrijden. Ze wisten zeven wedstrijden te winnen. Daarnaast werd twee keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze vijftien keer te scoren en moesten ze twaalf goals incasseren. De topscorer can Osasuna is Chimy Ávila, hij wist zes keer het net te vinden. 

De tegenstander, FC Barcelona, staat op een eerste plaats met 34 punten uit dertien wedstrijden. De Catalanen wisten maar liefst elf keer te winnen. Daarnaast werd er één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Het doelsaldo van de ploeg van Xavi liegt er niet om, 31 goals voor en slechts maar vier goals tegen. Robert Lewandowski is de topscorer van Barcelona, hij wist dertien keer het doel te treffen. De laatste vier onderlinge wedstrijden heeft FC Barcelona niet verloren. Vier van de laatste vijf wedstrijden was FC Barcelona degene die het eerste doelpunt maakte.