Nigeriaanse spits trekt overwinning over de streep voor bijna 4 keer je inzet!

Door het winterse WK zijn de programma’s overvol en worden nationale competities gedwongen tot extra midweekse speelrondes. In de Serie A staat vanavond om 18.30 uur de wedstrijd tussen Napoli en Empoli op het programma. De wedstrijd wordt afgewerkt in het schitterende Stadio Diego Armando Maradona te Napels.

Napoli is dit seizoen on fire. Zowel in de Champions League als in de nationale competitie maken de Gli Azzurri furore. In de Champions League werd op de slotdag verloren van Liverpool, maar de overige vijf wedstrijden werden gewonnen. In de competitie is Napoli echter nog steeds ongeslagen koploper. De laatste verliespartij dateert van 24 april, tegen – jawel – Empoli. Dit doet echter niets af aan de favorietenstatus van Napoli voor vanavond. Een van de belangrijkste pionnen van Luciano Spalletti is Victor Oshimen. Hij maakte in zijn laatste 6 optredens maar liefst 7 goals, dus schrijf deze Nigeriaanse superspits maar weer op voor een goaltje vanavond.

Empoli bivakkeert onderin de middenmoot van de Serie A. Na dertien wedstrijden waarin 14 punten werden behaald, staat Empoli op de veertiende plek. Voor de ploeg van Paolo Zanetti is het het tweede achtereenvolgende jaar op het hoogste niveau in Italië. Vorig jaar werd met een knappe veertiende plek handhaving afgedwongen. Empoli, afkomstig uit de gelijknamige Italiaanse stad, heeft nog moeite om het net te vinden. Er werden pas 10 doelpunten gemaakt, en er is geen speler in de selectie die meer dan twee doelpunten wist te maken in de Serie A dit seizoen.

Empoli is wel degelijk een kleine angstgegner voor Napoli. Empoli wist namelijk 3 van de laatste 5 onderlinge duels te winnen. In 5 van de laatste 6 wedstrijden werd bovendien door beide ploegen gescoord met een minimum van drie doelpunten per wedstrijd. Wij verwachten dan ook een doelpuntrijk duel, waarin beide teams scoren en Napoli aan het langste eind trekt. Oshimen pikt namens Napoli wellicht wederom een goaltje mee!