Een doelpuntrijke pot voor ruim drie keer je inzet!

Het is tijd voor een doordeweekse speelronde in de Bundesliga. VFL Bochum gaat het thuis opnemen tegen Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd begint om 20:30 en staat onder leiding van de 32-jarige Daniel Schlager. De wedstrijd wordt gespeeld in het Vonovia Ruhrstadion, gelegen in Bochum.

De thuisploeg, VFL Bochum, staat met zeven punten uit dertien wedstrijden op de zeventiende plaats in de Bundesliga. Ze wisten slechts twee overwinningen te boeken. Daarnaast werd er één keer gelijkgespeeld en maar liefst tien keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze elf keer te scoren en moesten ze 35 goals incasseren. De topscorers van VFL Bochum zijn Philipp Hofmann en Simon Zoller. Beide aanvallers wisten drie keer het net te vinden.

De tegenstander, Borussia Mönchengladbach, staat met negentien punten uit dertien wedstrijden op een achtste plaats. Ze wisten vijf wedstrijden te winnen. Daarnaast werden er vier wedstrijden gelijkgespeeld en vier verloren. De ploeg van Daniel Farke wist 23 doelpunten te maken en moesten twintig doelpunten incasseren. De topscorer van Borussia Mönchengladbach is Marcus Thuram, hij wist negen goals te maken dit seizoen. 

In de laatste vijf onderlinge duels tussen beide clubs, vielen er elke pot meer dan 2.5 goal. Daarnaast wisten beide teams te scoren in de laatste vijf wedstrijden.