Doelpuntrijk Bundesliga-duel levert jou 3 keer je inzet op!

Vanavond om 18.30 uur staat de Bundesligawedstrijd tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund op de planning. Deze midweekse speelronde is voor beide ploegen een belangrijke. Wolfsburg wil de aansluiting niet verliezen op de brede middenmoot, Dortmund probeert in het spoor te blijven van de bovenste ploegen van de ranglijst. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert.

VfL Wolfsburg vinden we terug op de elfde positie, met 17 punten uit 13 wedstrijden. De ploeg is redelijk in vorm, getuige de ongeslagen reeks van 7 wedstrijden. Vorig seizoen is Wolfsburg op de twaalfde plek geëindigd en is op deze manier op weg naar een vergelijkbaar seizoen. De supporters zullen echter hopen op meer, want in sommige jaren draait de ploeg mee in de top van de Bundesliga. De wedstrijd tegen Dortmund is voor Wolfsburg de laatste jaren een zeer zware gebleken, de laatste acht edities werden allemaal door Dortmund gewonnen. Ook in eigen huis moet Wolfsburg vaak het onderspit delven, de laatste zeven onderlinge wedstrijden in de Volkswagen Arena werden allen door Dortmund gewonnen.

Dortmund, traditioneel gezien toch de tweede ploeg uit de Bundesliga achter Bayern München, staat momenteel op de vierde plek. De achterstand op de koploper, Bayern inmiddels, bedraagt slechts 3 punten. Dortmund is net zoals Wolfsburg redelijk goed in vorm, en is al zes duels op rij ongeslagen. De laatste drie competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen, tussendoor werd er nog tweemaal gelijkgespeeld in de Champions League. De huidige topscorer van Dortmund in de competitie is het 17-jarige wonderkind Youssoufa Moukoko. Hij maakte afgelopen weekend nog twee doelpunten tegen VfL Bochum.

De recente geschiedenis maakt van Borussia Dortmund de grote favoriet voor de wedstrijd van vanavond. Daarbij is de kans groot dat het een doelpuntrijke wedstrijd wordt. De laatste vijf wedstrijden van Wolfsburg eindigden allen met minimaal drie goals. Daarnaast werden er in vier van de laatste vijf competitieduels van Dortmund ook minimaal drie keer gescoord.