Daily Double! Ploeg en spits in topvorm winnen weer voor ruim 2 keer je inzet!

Het WK zit eraan te komen, en dat betekent dat er doordeweeks door gevoetbald blijft worden om volgend jaar op tijd klaar te kunnen zijn. In de Bundesliga, de Duitse profcompetitie neemt ‘Der Rekordmeister’ het vandaag op tegen Werder Bremen. Om 20:30 wordt er afgetrapt in de Allianz Arena.

Bayern München heeft eigenlijk een fantastisch seizoen. In de Bundesliga staat de topploeg uit Duitsland wederom eerste. De regerend kampioen wist al acht wedstrijden te winnen. Daarnaast speelden ze vier keer gelijk en verloren ze pas één keer. In deze 13 gespeelde wedstrijden kwamen ze maar liefst 41(!) keer tot scoren en incasseerden ze daarbij pas 12 goals. Ook in de Champions League doet Bayern het wederom erg goed. Alle 6 de wedstrijden werden gewonnen, met een doelsaldo van 18-2.

De vervangende spits voor Robert Lewandowski, heet Eric Maxim Choupo-Moting. De Kameroenees wist de afgelopen zeven wedstrijden iedere keer het net te vinden. Hij wist zelfs negen keer te scoren in deze zeven wedstrijden.

Werder Bremen heeft eigenlijk ook een goed seizoen. De ploeg wist dit jaar te promoveren naar de Bundesliga, en staat momenteel zelfs op de 7e plek! Zes wedstrijden werden er gewonnen door de ploeg van Ole Werner. Daarnaast speelden ze drie keer gelijk en verloren ze vier keer.

Bremen heeft het vaak erg moeilijk tegen de regerend kampioen. Zo werden de laatste 20 onderlinge edities niet gewonnen door Werder Bremen. Gezien de huidige vorm waar Bayern in verkeert, zal het wederom een lastige avond worden voor Bremen. Bayern wist hun laatste 8 wedstrijden te winnen, en is inmiddels ook al 11 wedstrijden ongeslagen.