“De Witten” pakken de koppositie terug van ruim 2,5 keer je inzet!

Dat het maandag is, betekent niet dat er geen leuke voetbalwedstrijden meer zijn, sterker nog, in La Liga moet de regerend kampioen en Champions League winnaar gewoon nog voetballen. Rayo Vallecano zal het vanavond thuis gaan opnemen tegen “Los Blancos” oftewel, Real Madrid. De nummer 9 van de competitie tegen de nummer 2 van de competitie. De wedstrijd zal om 21.00 van start gaan, in het Estadio de Vallecas.

Rayo Vallecano doet het eigenlijk best wel goed in La Liga. Vijf wedstrijden werden er gewonnen, drie gelijk gespeeld en vier wedstrijden werden verloren. De ploeg van Andoni Iraola wist in deze twaalf wedstrijden al zeventien keer te scoren en kreeg veertien doelpunten tegen. De laatste vier wedstrijden werd er niet verloren door Vallecano, ze wonnen er twee en speelden er ook twee gelijk.

Real Madrid is op haar beurt weer bezig aan een fantastisch seizoen. Na 12 speelronde stond ‘De Koninklijke’ op de eerste plek, deze moeten ze tijdelijk afstaan aan concurrent FC Barcelona, want die wisten eerder dit weekend al te winnen. De ploeg van Carlo Ancelotti verloor in La Liga nog niet, er werden tien wedstrijden gewonnen twee gelijk gespeeld. Ook in de Champions League doen de Madrilenen het erg goed. Vier wedstrijden werden er gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren, daarmee zijn ze groepshoofd geworden. De wedstrijden van Real kennen over het algemeen veel doelpunten, zo vielen er in vijf van de laatste zes wedstrijden meer dan tweeënhalf goals.