The Gunners behouden koppositie voor ruim vier keer je inzet!

Vanmiddag staat er een topper in de Premier League op het programma. De Londense clubs Chelsea en Arsenal gaan het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd begint om 13:00 en staat onder leiding van de Engelsman Michael Oliver. Het speelt zich allemaal af op Stamford Bridge, gelegen in Londen. Dit stadion heeft capaciteit voor ruim veertig duizend supporters. 

De thuisploeg, Chelsea, staat met 21 punten uit twaalf wedstrijden op een teleurstellende zevende plaats. De ploeg van Graham Potter wist zes keer te winnen. Daarnaast werd er drie keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze zeventien keer te scoren en kregen ze vijftien goals tegen. 

De topscorers van Chelsea zijn Kai Havertz en Raheem Sterling. Beide wisten drie keer te scoren.

De tegenstander, Arsenal, staat met 31 punten uit twaalf wedstrijden op een tweede plaats in de Premier League. Wel heeft de ploeg van Mikel Arteta een wedstrijd minder gespeeld als koploper Manchester City. Ze wisten tien keer te winnen, één keer gelijk te spelen en één keer te verliezen. In deze wedstrijden wisten ze 30 keer te scoren en incasseerden ze elf goals. De topscorers van Arsenal zijn Gabriel Martinelli en Gabriel Jesus. Beide wisten vijf keer het net te vinden.

De laatste twee onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door Arsenal. Daarnaast vielen in 8 van de laatste 10 wedstrijden meer dan 2.5 goal.