Regerend kampioen wint voor 2,5 keer je inzet!

De laatste dag van het weekend is aangebroken, maar dat mag de pret nog niet drukken. In alle grote competities wordt er vandaag nog volop gevoetbald, zo ook in de Jupiler Pro League, de Belgische competitie. Vandaag nemen twee grote clubs het tegen elkaar op. De nummer 6 van de ranglijst, KAA Gent, tegen de nummer drie van de ranglijst, Club Brugge. Er zal om 13:30 afgetrapt worden in de Ghelamco Arena.

KAA Gent doet het redelijk dit seizoen. De club won dit seizoen zeven keer, speelde drie keer gelijk en verloor vijf keer. Uit deze vijftien wedstrijden wisten ze 24 punten te behalen. 26 keer kwam de Belgische topploeg tot scoren en daarnaast kregen ze 18 doelpunten tegen. Ook in de Conference League doen ze het best aardig. Er werden twee wedstrijden gewonnen, twee gelijk gespeeld en twee verloren. Door de 4-0 overwinning op Molde afgelopen week wist de ploeg van Hein van Haezebrouck zich te plaatsen voor de knock-outs.

De regerend kampioen, Club Brugge doet het ook prima. Dit seizoen wisten ze tien wedstrijden te winnen, twee keer speelden ze gelijk en drie maal werd er verloren. Ze kwamen al 32 keer tot scoren en daarnaast incasseerden ze er 16. In de Champions League wist de ploeg van Carl Hoefkens zich ook te plaatsen voor de knock-outfase. Ze schakelden zowel Atlético als Bayer Leverkusen uit, wat geen misselijke tegenstanders zijn. Porto werd groepshoofd in groep B. De kwaliteiten van Brugge zouden beter moeten zijn dan die van Gent, en daarom zullen ze vandaag moeten winnen.