Noord-Hollanders kunnen gedeeltelijk 1e komen voor 2,5 keer je inzet!

De laatste dag van het weekend betekent volop voetbalwedstrijden, zo ook in de Nederlandse competitie, de Eredivisie. Op 16:45 zullen Ajax en PSV het tegen elkaar opnemen voor de koppositie, maar tegelijkertijd speelt ook de nummer drie van de competitie, AZ, die ook nog aanstalten kunnen maken voor de nummer 1 positie. De tegenstander van AZ vandaag is RKC Waalwijk, de nummer 9 van de competitie. Laatst genoemde speelt vandaag thuis, in het Mandemakers Stadion.

RKC Waalwijk heeft eigenlijk een verrassend goed seizoen. Ze staan met 14 punten keurig op de 9e plek. Er werden dit seizoen drie wedstrijden gewonnen, vijf gelijk gespeeld en vier verloren. In deze twaalf gespeelde wedstrijden kwamen ze al 21 keer tot scoren, maar daarentegen kregen ze ook 21 doelpunten tegen. De laatste periode gaat het wat minder voor de Waalwijkers, zo werd er van amateurclub De Treffers met 2-0 verloren in de KNVB Beker, gevolgd door twee nederlagen in de competitie.

AZ Alkmaar beleeft een fantastisch seizoen tot dusverre. Er werden acht wedstrijden gewonnen, twee gelijk gespeeld en twee verloren. In deze twaalf wedstrijden kwamen ze 23 keer tot scoren en incasseerden ze 13 doelpunten. De ploeg van Pascal Jansen doet het daarnaast ook erg goed in de Conference League. Met vijf overwinningen en één verliespartij zijn de Alkmaarders netjes eerste gewonnen, en zullen zijn doorgaan naar de knock-outs.

Beide teams kennen doelpuntrijke wedstrijden. Bij RKC Waalwijk vielen er in vijf van de laatste zeven wedstrijden meer dan tweeënhalf goals, bij AZ was dit in de laatste vijf wedstrijden iedere keer het geval. Ook onderling eindigt de wedstrijd meestal in een doelpuntrijke pot. In vijf van de laatste zes onderlinge wedstrijden vielen er meer dan tweeënhalf goals.