Een doelpuntrijke topper voor drie keer je inzet!

De laatste dag van het weekend is aangebroken en er staat weer een wedstrijd in de Eredivisie op het programma. Vanmiddag gaat Ajax het thuis opnemen tegen de PSV. De wedstrijd begint om 16:45 en wordt gespeeld in de Johan Cruijf Arena. Dit stadion is gelegen in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie.

De thuisploeg, Ajax, staat op een eerste plaats met 28 punten uit elf wedstrijden. De ploeg van Alfred Schreuder wist negen keer te winnen, één keer gelijk te spelen en één keer te verliezen. In deze wedstrijden wisten de Amsterdammers 38 keer te scoren en incasseerden ze tien goals. De topscorer van Ajax is Brian Brobbey. De 20-jarige spits wist acht keer het doel te vinden.

De tegenstander, PSV, staat met 27 punten uit twaalf wedstrijden op een tweede plek in de Eredivisie. De Eindhovenaren wisten negen keer te winnen en drie keer te verliezen. In deze wedstrijden wisten ze 40 keer te scoren en kregen ze achttien tegendoelpunten. De aanvaller Cody Gakpo is bij de helft van de goals direct betrokken. Hij wist negen keer te scoren en gaf 11 assists. 

In zes van de laatste acht onderlinge wedstrijden wisten beide teams te scoren.