Rotterdammers winnen voor de zevende keer in de Eredivisie voor ruim vier keer je inzet! 

Vanmiddag staat er weer een wedstrijd in de Eredivisie op het programma. Vitesse neemt het thuis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd begint om 16:30 en wordt gespeeld in het Gelredome, gelegen in Arnhem. Dit stadion heeft capaciteit voor 34.000 bezoekers.

De thuisclub staat op een teleurstellende vijftiende plaats met elf punten uit elf wedstrijden. Ze wisten slechts drie keer te winnen, van FC Groningen, SC Cambuur en FC Emmen. Daarnaast wisten ze twee keer gelijk te spelen en zes keer te verliezen. In deze wedstrijden incasseerden ze 22 goals en wisten ze dertien keer te scoren. De vier topscorers zijn Bartosz Bialek, Matús Bero, Nikolai Baden Frederiksen en Ryan Flamingo. Alle vier wisten ze twee keer te scoren.

De tegenstander, Sparta Rotterdam wist twintig punten te behalen uit twaalf wedstrijden. De Rotterdammers wisten maar liefst zes keer te winnen. Daarnaast speelde ze twee keer gelijk en verloren ze vier wedstrijden. In deze wedstrijden scoorden ze twintig keer en incasseerden ze vijftien goals. Vito van Crooij is de topscorer van Sparta, hij wist zes keer het net te vinden. 

De laatste twee onderlinge wedstrijden eindigde één keer in het voordeel van Sparta Rotterdam en eindigde één keer in een gelijkspel.