De Sultan van Sittard neemt zijn ploeg bij de hand en trakteert Emmenaren op nederlaag

Bij Fortuna Sittard is het dit seizoen geen moment saai te noemen. De ploeg versterkte zich deze zomer met enkele fraaie aankopen, waarvan Burak Yilmaz uiteraard de meest in het oog springende nieuwkomer was.

Na een roerige start, en het ontslag van Sjors Ultee, lijkt Fortuna nu toe te groeien naar een stabiele middenmoter. De voorbije maanden klom de ploeg enkele plaatsen op de ranglijst en lijkt het verschil in kwaliteit met de onderste ploegen duidelijk zichtbaar.

Zaterdagavond treedt de ploeg aan tegen FC Emmen. De Emmenaren draaien nog niet echt een lekker seizoen en vinden zichzelf terug op plek zeventien in de Eredivisie. Op bezoek in Sittard is onze verwachting dat het opnieuw niet zal gaan lukken om de drie punten mee te nemen.

Met het publiek erachter en het feit dat Fortuna wel weer eens een driepunter kan gebruiken, doen ons besluiten om het vertrouwen te gunnen aan de thuisploeg.  De laatste vier wedstrijden werden immers niet gewonnen tegen respectievelijk Sparta, Feyenoord, NEC en RKC.

Burak zal zijn ploeg bij de hand gaan nemen. Hij neemt onder andere de penalty’s en vrije trappen. Een doelpunt van Yilmaz in combinatie met een Sittardse driepunter levert ons bij drieënhalf keer onze inzet op!