Nigeriaanse spits scoort wederom in ruime overwinning voor bijna 3 keer je inzet!

In de Belgische Jupiler Pro League staat vanavond het affiche KRC Genk – Charleroi SC op het programma. De wedstrijd tussen respectievelijk de koploper en de nummer elf van de competitie trapt om 20.45 af onder leiding van Alexandre Boucaut.

De koploper is geweldig in vorm en wist al acht competitieduels op rij te winnen. De enige nederlaag van het seizoen werd geleden in het allereerste competitieduel op bezoek bij topclub Club Brugge. Daarnaast werd er nog eenmaal gelijkgespeeld in de eigen Cegeka Arena tegen St. Truiden, de overige 13 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Geen wonder dat KRC Genk een gat van zeven punten heeft geslagen naar Royal Antwerp. De koppositie wordt onderstreept door de statistieken van het meeste aantal goals voor (39), en daarnaast het minste aantal goals tegen (14). In de topscorerslijst is Genk dan ook goed vertegenwoordigd, vijf van de vijftien topscorers in de nationale competitie spelen voor KRC Genk. Clubtopscorer is Paul Onuachu. Hij maakte tot nog toe 8 doelpunten, allemaal in de laatste zes wedstrijden. Daarnaast is Mike Tresor Ndayishimiye het vermelden waard. De speler die onder meer bij N.E.C. en Willem II heeft gespeeld, maakte dit seizoen al 5 goals en gaf maar liefst 12 assists.

Charleroi SC staat op de elfde positie en is niet in de beste doen. Uit de laatste vijf competitieduels pakte het teleurstellend genoeg slechts vier punten. De ploeg van Edward Still zou graag weer punten pakken, maar wist slechts twee van de laatste vijf duels op vreemde bodem te winnen.

KRC Genk won de laatste drie wedstrijden steeds met minimaal twee doelpunten verschil. Wij verwachten dat KRC Genk wederom met enige marge weet te winnen, waarbij Paul Onuachu wederom belangrijk is voor zijn ploeg.