Canadees niet zonder problemen naar 16de overwinning op rij!

De kwartfinales staan vandaag op het programma in Parijs. Voorafgaand aan het toernooi was Medvedev- Auger-Aliassime de voorspelde kwartfinale, maar door een vroege uitschakeling van de Rus mag Tiafoe vandaag aantreden.

Tiafoe moest deze week nog geen set afgeven. In zijn eerste ronde versloeg hij Sonego met 6-4/6-4, waarna Draper met 6-3/7-5 werd verslagen. Gister stond hij tegenover De Minaur, die eerder deze week Medvedev uitschakelde. De Amerikaan wist knap met 6-3/7-6 te winnen. De nummer 21 van de wereld beschikt over goede slagen en is atletisch zeer sterk. De service van Tiafoe loopt deze week ook goed, aangezien hij slechts 1 break tegen heeft gehad in 3 wedstrijden.

Auger-Aliassime verkeerd in een fantastische vorm. De Canadees is al 15 wedstrijden ongeslagen, wat resulteerde in 3 toernooi-titels. Deze week versloeg de nummer 8 van de wereld Ymer en Simon. Tegen Ymer had hij 3 sets nodig. Een sterk spelende Ymer zorgde ervoor dat er 2 tiebreaks werden gespeeld. De opslag van Felix is ijzersterk, zo moest hij vorige week in Basel zijn opslag geen enkele keer afgeven.

We verwachten vandaag opnieuw een overwinning voor Auger-Aliassime. Wel verwachten we dat het geen makkelijke middag zal worden voor de Canadees. Tiafoe laat goede dingen zien in Parijs, waardoor we hem toch zeker niet mogen onderschatten. Gezien zijn resultaten kiezen we voor een tiebreak in de wedstrijd aan odd 2.06.