Nederlandse ploeg wordt groepswinnaar voor bijna 3 keer je inzet!

De laatste wedstrijden van de Europese groepsfases worden vanavond afgewerkt, zo ook tussen AZ en het Oekraïense Dnipro-1. Op het spel staat de eerste plek in groep E van de Europa Conference League, waar AZ na vijf wedstrijden nog aan de leiding gaat. De wedstrijd zal onder leiding staan van Grieks arbiter Achilles Papapetrou en vangt om 18.45 uur aan.

AZ heeft slechts een gelijkspel nodig om zich van de eerste plek in de poule te verzekeren. Met 12 punten uit vijf wedstrijden heeft het een voorsprong van twee punten op Dnipro-1. Bij verlies geeft AZ de koppositie uit handen en wacht een tussenronde tegen een afvaller uit de Europa League. AZ won 4 van de 5 gespeelde wedstrijden, maar blameerde zich op bezoek bij Apollon Limassol. De ploeg van Pascal Jansen zal gebrand zijn om vanavond de volle buit te pakken en zo groepswinst veilig te stellen.

Voor Dnipro-1 zal groepswinst voelen als een bonus. Met de tweede plek in de poule, die ze niet meer kan ontgaan, zal de Oekraïense formatie al dik tevreden zijn. Desondanks zal de koploper van de nationale competitie een poging doen om AZ van de eerste plaats te stoten. De ploeg van trainer Oleksandr Koetsjer scoort makkelijk, ze wisten al 29 keer te scoren in 14 wedstrijden. De belangrijkste troef hierbij is aanvaller Artem Dovbyk, hij wist deze groepsfase al 4 goals te maken in vijf wedstrijden.

AZ steekt momenteel niet in de beste vorm, gezien het feit dat onlangs nog driemaal op rij werd verloren. Echter werden de laatste twee wedstrijden gewonnen en is AZ in eigen huis nog altijd vrijwel ongenaakbaar. Tot er werd verloren van Feyenoord in eigen huis, werd er 14 wedstrijden op rij door geen enkele ploeg gewonnen op Alkmaarse bodem.

Wij verwachten dat AZ wederom in eigen huis weet te winnen, maar dat het makkelijk scorende Dnipro-1 toch een goaltje meepikt.