Daily Double! Engelse ploeg neemt koppositie over voor ruim 2 keer je inzet!

Nadat de Champions League groepsfase er sinds gister op zit, is het nu de beurt aan de Europa en Conference League. Vandaag worden in elke groep alle laatste wedstrijden gespeeld, en zal er bepaald worden welke clubs door zullen gaan en zullen afvallen. In groep E van de Europa League spelen er nog 2 clubs voor de koppositie. Real Sociedad, de huidige nummer 1 zal het gaan opnemen tegen de nummer 2, Manchester United. Er wordt om 18:45 afgetrapt in de Reale Arena.

Real Sociedad doet het uitstekend in de Europa League. Van de 5 wedstrijden die er gespeeld werden, wonnen de Spanjaarden er 5, nog geen punt verloren dus. Ze kwamen al 10 keer tot scoren en incasseerden daarnaast pas 1 doelpunt. De vorige keer dat ze tegen Manchester United speelden, wonnen ze met 0-1. In La Liga gaat het de laatste tijd wat minder, de laatste twee duels werden beide verloren. De ploeg van Imanol Alguacil Barrenetxea wist dit seizoen zeven keer te winnen. Daarnaast speelden ze één keer gelijk en verloren ze vier keer.

Manchester United zit in een sterke vorm. De laatste acht wedstrijden werden niet verloren door The Reds. De ploeg van Erik Ten Hag laat de laatste tijd goed voetbal zien. Van de traditionele top-6 werd alleen verloren van Manchester City, er werd gewonnen van Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur. Er werd gelijk gespeeld tegen Chelsea. In de Europa League won United vier wedstrijden en verloor het er één, van Real Sociedad. Tegen Sociedad kregen enkele spelers echter wel rust, zoals Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Lisandro Martinez.

Voor Real Sociedad is een minimaal verlies (0-1) of een puntje genoeg. Manchester United zal met minimaal twee doelpunten verschil moeten winnen, om zeker te zijn van de groepswinst.