Portugees international scoort voor bijna vier keer je inzet!

Vanavond staan de laatste wedstrijden van de groepsfase in de Champions League op het programma. Benfica gaat op bezoek bij de Israëlische club Maccabi Haifa. De wedstrijd wordt gespeeld in het Sammy Ofer Stadium, gelegen in Haifa. De  Engelse scheidsrechter Anthony Taylor blaast om 21:00 op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd. 

De thuisploeg, Maccabi Haifa, wist slechts drie punten te behalen uit vijf wedstrijden en staat daarmee op de vierde plek in Groep H. De club uit Israel wist slechts één wedstrijd te winnen in Europa, tegen Juventus. De andere wedstrijden werden allemaal verloren. In deze wedstrijden wist de ploeg van Barak Bahar zes keer te scoren en moesten ze maar liefst vijftien goals incasseren. In de nationale competitie gaat het een stuk beter voor Maccabi Haifa, ze staan op de eerste plek met 24 punten uit tien wedstrijden. Er werden acht wedstrijden gewonnen en twee wedstrijden verloren.

De tegenstander, Benfica, staat op de tweede plaats met elf punten uit vijf wedstrijden. De club uit Portugal heeft net zo veel punten als de nummer één in de poule, alleen hebben ze een minder doelsaldo. De ploeg van Roger Schmidt wist drie keer te winnen en twee keer gelijk te spelen. In deze wedstrijden wisten ze tien keer het net te vinden en moesten ze zes goals incasseren. Rafa Silva en João Mario hebben een groot aandeel in de gemaakte doelpunten, beide wisten drie keer het net te vinden.

Ook in de competitie draait Benfica op volle toeren, ze wisten 31 punten te behalen uit elf wedstrijden. Er werden tien wedstrijden gewonnen en één wedstrijd gelijkgespeeld. Benfica heeft al 27 wedstrijden niet meer verloren.